Ebio.md   tel. 0799 88 488   |   [email protected]
nuci
Pâine cu maia naturală, rețetă simplă, fără drojdiePublicat: 8 iulie 2023
Pâine cu maia naturală rețeta simplă de pâine fără drojdie. Cum se face pâine cu drojdie sălbatică (wild yeast)? Pâine de casă cu maia din apă și făină, fără drojdie din comerț. Cum se dă formă unei pâini? La ce…
SECETA L-A INSPIRAT SĂ FACĂ AGRICULTURĂ ECOLOGICĂPublicat: 29 ianuarie 2023
Continuăm să descoperim oameniicare își iubesc țara cu adevărat. Pentru că dragostea de țară începe de la pământ, iar Klumea îi descoperă pe cei care au grijă de pământul nostru. Alexei Micu este economist de profesie, însă el este exemplul…
Ingrășăminte pentru orice FermierPublicat: 7 octombrie 2022
În ultimele luni prețurilor la resursele energetice au crescut constant, în paralel au crescut prețurile și la îngrăsămintele minerale. Pe lotul de testare din satul Olișcani, am încercat multe experiențe pe asolamente, tehnici de fertilizare, control al buruienilor etc. Am…
lan in Moldova
Compostul are efect de până la 5 ani Publicat: 7 aprilie 2022
Prețurile duble sau chiar triple pentru unele îngrășăminte, dar și problemele legate de livrări au făcut fermierii să se orienteze spre alternative mai puțin costisitoare sau care asigura o sutenabilitate pe termen lung. Printre acestea se numără cele ce asigură…
Alexei Micu, fermierul care se ocupă cu agricultura ecologicăPublicat: 28 februarie 2022
Alexei Micu este fermier certificat ECO și cultivă pe un teren de 280 de hectare, în satul Olișcani, raionul Șoldănești, nuci, prune și o mulțime de cereale – toate ecologice. Fiind de profesie economist și obișnuit cu munca de oficiu,…
Cinci sute de tone de compost, obținute la finalul unui program pilot în agricultura ecologicăPublicat: 5 ianuarie 2022
Micii fermieri din șase sate din raioanele Fălești, Florești, Soroca și Șoldănești s-au ales cu 500 de tone de compost, în calitate de îngrășământ natural. Compostul a fost obținut din 700 de tone de gunoi de grajd și deșeuri vegetale,…
Ghid privind utilizarea fertilizanților în agricultura ecologicăPublicat: 23 decembrie 2021
Un ghid informativ privind utilizarea fertilizanţilor în agricultura ecologică a fost elaborat recent de Asociaţia „Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA). Publicaţia oferă informaţii despre fertilitate, importanţa acesteia, cum poate fi ea distrusă, caracteristicile unui sol sănătos,…
Alexei Micu. Agricultura ecologică este cheia exportului pe piețele europene.Publicat: 5 august 2021
Un interviu cu directorul și proprietarul companiei Micu&Co SRL, în cadrul campaniei media „Dialog pro-business” în colaborare cu Agenția de Investiții „Invest Moldova”. Bună ziua, Alexei. Înainte să ne întâlnim, am cercetat cu atenție compania Micu&Co și, sincer vorbind, am…
1, 2 MILIOANE LEI ÎN DOI ANI. CE A FĂCUT MICU CU BANII? Tânărul antreprenor Alexei Micu și istoria lui de succesPublicat: 29 iulie 2021
Alexei Micu este un tânăr antreprenor și fondatorul „MICU&CO”SRL, întreprindere specializată în producerea agricolă ecologică. Compania a fost fondată în 2007 în satul Olișcani, raionul Șoldănești. După un an secetos, în 2007, tânărul întreprinzător aplică o nouă abordare în agricultură…
ZDG: Produsele ECO din R. Moldova în UE, la hotarul birocrațieiPublicat: 19 martie 2021
Nuci, prune, cătină sau cereale sunt doar câteva dintre produsele ecologice crescute în R. Moldova care ajung pe rafturile magazinelor din Uniunea Europeană (UE). Concurența, reducerea rentabilității produselor crescute în mod tradiţional și condițiile climaterice i-au motivat pe unii agricultori…